MENIU PRĂJITURI

Braseria Zexe

În perioada interbelică, Bucureștiul număra cele mai multe cafenele și cofetării din Europa. Dar ce s-a întamplat cu toate acestea și cum de, în 2011, vitrinele cofetăriilor din București arătau precum cele ale Franței anilor ’60? Dacă lucrurile ar fi evoluat firesc, fără o întrerupere de aproape 45 de ani, credem cu tărie că astăzi am fi stat alături de Franța și Italia, pe podiumurile marilor concursuri de cofetărie.

Ideea de baza a inițiativei noastre la Zexe Braserie este foarte simplă: aducem în contemporaneitate vechi rețete românești, care erau la ordinea zilei în toate restaurantele, braseriile și cofetăriile românești din perioada ante-comunistă. Vă vine a crede sau nu, macarons tronau în mijlocul cărții Ecaterinei (Colonel) Steriady, încă de la 1875. Și nu, nu re-interpretăm rețete, ci mai degrabă le re-vizităm. Le facem așa cum erau, dar cu ingredientele de astăzi. Așa că vă invităm să descoperiți la Braseria Zexe o cofetărie românească revigorata, plină de echilibru, eleganta și, mai ales… emoție.

 

Ingredientele folosite

Exigenți din fire și totodată conștienți de natura gourmet a celor ce ne trec pragul, am decis să folosim în laboratorul nostru doar ciocolată de avangardaă cu personalitate puternică și caracteristici aparte. Astfel, veți găsi pe meniul nostru două nume mari: Valrhona și Icam.

Producătorul de ciocolată din Valea Rhonului, de unde își trage și numele (Valrhona), a fost primul care a înțeles că ciocolata este profund influențată de locul unde este cultivată materia primă. Solul, soarele și apa imprimă boabelor de cacao caracteristici unice, pe care un ciocolatier priceput le scoate în evidență prin produsele sale. Au apărut astfel o o serie de ediții Grand-Cru, pe care le veți regăsi și în meniul nostru. Gran Couva, Porcelana, Caraibe sau Guanaja sunt cupaje de boabe de cacao din anumite regiuni, cu terroire excepțional, ce imprimă ciocolatei arome unice.

Ciocolata Icam s-a dezvoltat în sânul unei afaceri de familie din Italia anilor `40 și a rămas în familia Agostoni până astăzi. Icam este un nume rezonant la nivel mondial, fiind un producător dispus să facă anumite compromisuri pentru a găsi combinații inedite de arome.

 

Frișca grasă Elle&Vire, ouăle proaspete, laptele, untul 82%, făina, fructele pentru dulcețuri și înghețate, mierea au fost și ele atent selecționate, pentru a vă oferi nu doar ceva dulce, ci o adevarată experiență.

ROMÂNEȘTI ISTORICEROMÂNEȘTI DIN EPOCA DE AUR (REVIZITATE)COSMOPOLITE CU MULTĂ CIOCOLATĂCOSMOPOLITE CU MAI PUȚINĂ CIOCOLATĂ SAU CHIAR DELOCTARTE*Din orice prăjitură pe care o găsiți în meniul nostru, putem face și torturi. Comenzile se dau cu cel puțin două zile lucrătoare înainte. Pentru fotografii, vă rugăm să consultați secțiunea Torturi.

ÎNGHEȚATĂCHECURI ȘI ALTE ALUATURI RAPIDEBISCUIȚI, FURSECURI ȘI ALTE DELICATESE*Produsele noastre nu conțin coloranți alimentari (cu excepția macarons) sau ouă crude. Preparatele pot conține alergeni din grupele majore: cereale, crustacee, lactate, ouă, pește, arahide. Atenție, deserturile noastre se produc într-un mediu în care se prelucrează produse cu gluten, zahăr, alune.

B-dul Aviatorilor nr. 65

09:30 – 22:00 Luni – Duminica

+40 786.778.777